Zelfinzicht en Gespreksvaardigheden

Trainings-eigenschappen

Data
  • 18 januari en 8 februari 2022
  • 5 en 26 april 2022

 

Duur
2 dagen, 5 dagdelen

 

 

Niveau
 

Basis

Kosten

€1095,00 ex BTW (bedrijven);

 €895,00 ex BTW (zelfstandigen)

 

 

Terug naar de essentie van communicatie

Deze nieuwe training brengt u terug naar de basis van communicatie en gespreksvaardigheden. Met deze training kunt u zowel uw algemene kennis over communicatie, maar ook uw vaardigheden met betrekking tot de INSA-methode opfrissen. Tevens kunnen beginnende professionals met behulp van deze training zicht krijgen over hun communicatiestrategieën, nog voor zij meer gevorderde gesprekken gaan voeren.

Voor wie

– Voor professionals die hun basiskennis over zowel de INSA-methode als over gespreksvaardigheden willen opfrissen.

– Voor beginnende professionals om zicht te krijgen op hun manier van communiceren.

– Voor medewerkers binnen het bedrijfsleven die willen werken aan hun communicatie vaardigheden of daartoe leerdoelen          hebben afgesproken met hun leidinggevende.

– Voor professionals die willen leren hoe zij anderen kunnen beinvloeden en ‘social engineeren’ voor het verkrijgen van informatie en medewerking van individuen. 

Inhoud

Voorafgaand aan deze training kunt u een intakegesprek/ skypecall verwachten met uw trainer. U bespreekt met de trainer u wensen en verwachtingen over de training en uw leerdoelen. Tevens geeft het de trainer de kans om een non-verbale strategie analyse van u te maken, zodat de training op maat kan worden gegeven.

Op dag één van de training krijgt u informatie over de INSA-methode en over uw analyse. Daarna gaat u terug naar de absolute basis van communicatie: hoe zat het ook alweer met het principe van de zender versus de ontvanger? Wat veroorzaakt ruis in de communicatie en hoe kunt u voorkomen dat ook u daar last van krijgt? Wat zijn externe factoren van ruis en wat heeft te maken met u eigen gedrags-strategieën? U krijgt zowel een theoretische basis, als ook voldoende oefeningsmomenten. Voorafgaand aan dag twee krijgt u oefenopdrachten voor thuis mee.

Op dag twee is er voornamelijk aandacht voor het verdiepen van uw eigen communicatiestrategieën. U leert uw eigen kwaliteiten en valkuilen beter in kaart brengen, door na te denken over wat uw wereldbeeld vormt en hoe deze tot uiting komen in uw gesprekken. Tevens leert u hoe u met meer kennis en inzicht kunt beïnvloeden en gerichte gespreksvaardigheden kunt gebruiken om uw doelen te bereiken. Te denken valt aan strategieen die te maken hebben met ‘social engineering’. Tijdens deze dag vinden er casusgerichte rollenspellen plaats en krijgt u feedback van zowel de trainer als van uw mededeelnemers.

In de cursus Zelfinzicht en gespreksvaardigheden leer je hoe je de INSA methode kunt toepassen in je communicatie.

Na een korte opfrissing van de INSA methode en een stukje basistheorie over communicatie, zijn we aan de slag gegaan met oefeningen.

De groep was klein, waardoor er optimaal kon worden geoefend en iedereen alle aandacht kreeg. We hebben o.a. geoefend hoe om te gaan met weerstand, en hoe je kunt beïnvloeden volgens de INSA methode.

De trainster, An Gaiser, is zeer professioneel en brengt haar uitgebreide kennis goed en heel duidelijk over aan de groep.

Deze cursus is een aanrader voor iedereen die meer wil leren over het toepassen van het INSA concept en de INSA Analysemethode in de dagelijkse communicatie.

Caroline Scheepbouwer

Senior Stafmedewerker Management Development, Defensie

Al jaren was ik op zoek naar manieren om mijn communicatiestijl verder te ontwikkelen en nog verfijnder af te stemmen op mijn gesprekspartners.

Toen ik in contact kwam met INSA en de door haar ontwikkelde Nonverbale Strategie Analyse ging er een wereld voor me open.

De trainers van INSA bieden inzicht in je eigen Nonverbale communicatiestrategie en je krijgt bruikbare handvatten hoe in te spelen op de persoonlijke stijlen van je gesprekspartners.

Een aanrader!

Jeannette van Beek

Managing Partner, 2C&More