Practitioner training inzicht in non-verbale dynamiek

Trainings-eigenschappen

Data
  •  6 en 20 januari (op locatie), 13 en 27 januari 2022 (middag online) 
  • 7 en 21 april (op locatie), 14 en 28 april 2022 (middag online)
Duur

3 dagen, 6 dagdelen (deels online)

 

Niveau

Basis

Kosten

€1195,00 ex BTW (bedrijven);

 €895,00 ex BTW (zelfstandigen)

 

Door-zien en trefzeker handelen

Als het goed en snel inschatten van anderen voor u van belang is en als u meer inzicht wilt krijgen in de dynamiek tussen mensen. Dan geeft deze training u tegelijkertijd diepgaand inzicht en een praktische aanpak. U krijgt een nieuwe kijk op anderen en uzelf.
Met deze training in de innovatieve en op actueel wetenschappelijk onderzoek gefundeerde INSA-methode bent u in staat om al snel in een gesprek meer doelgericht in te spelen op uw gesprekspartner(s). U zult ervaren dat u minder geneigd bent te oordelen over anderen. Als bonus zult u merken dat u zelf in allerlei situaties gemakkelijker het overzicht behoudt.
Voor wie?
De training is geschikt voor bijvoorbeeld mediators, onderhandelaars, leiders, HR-managers, coaches, projectmanagers, politie en justitie medewerkers en andere professionals, die hun effectiviteit in de omgang met anderen willen versterken.
Lees ook hieronder de ervaringen van deelnemers.

Inhoud

Tijdens de eerste dag leert u repeterende microbewegingen in het gezicht waar te nemen en wordt het theoretisch kader neergezet, zodat u inzicht krijgt in de betekenis van die microbewegingen. Uw eigen non-verbale communicatie komt ook aan de orde. U ziet dan welke invloed u zelf hebt op het proces. 

Op de tweede dag komen de met die patronen samenhangende strategietypen en hun kwaliteiten en valkuilen aan bod. Ook leert u welk effect die patronen hebben op de interactie tussen mensen.  Verder krijgt u praktische inzichten in het functioneren van de strategietypen in organisatie of team. Tussen de twee trainingsdagen door oefent u thuis en in de praktijk wat u tijdens de eerste dag hebt geleerd. U krijgt hiervoor oefenmateriaal opgestuurd.

De training is erkend door de Mediators federatie Nederland (MfN 15 PE punten). Het vervolg op deze training is de Managen van non-verbale Dynamiek in de Interactie. Deze training is ook geschikt als vervolg op of voorafgaand aan de training Zelfinzicht en Gespreksvaardigheden.

 

“Dit is de beste training op het gebied van onderhandelingen die ik ooit gevolgd heb. Lijkt misschien overdreven, maar zo heb ik het ervaren. Innovatief, verfrissend en zeer bruikbaar in de praktijk. Aanvankelijk is het complex, maar dankzij de hands-on training en deskundigheid van Herman, sta je versteld van het resultaat.  Als credo geldt, oefening baart kunst.

Als mediator sluit ik nu aan op de behoeftes van mijn cliënten op basis van wat ik waarneem bij de gezichtspieren. Door gerichte interventies in te zetten ervaren cliënten minder stress en zijn eerder in staat daar over te praten waar het echt om gaat.”

Sandra Dekker

MfN Register Mediator

“Na de training in het INSA concept zijn wij als bureau het instrument gaan inzetten bij Ontwikkelingsgerichte assessments. De observatie en de typeringen geven, naast de door ons uitgevoerde testen en gesprekken een compleet beeld van een kandidaat.

Het INSA concept is een zeer welkome aanvulling en geeft een duidelijke meerwaarde, ook voor de kandidaten.

Herkenning, met name van het gedrag onder spanning, is vaak een eye-opener voor de mensen.

De training en opleiding van INSA voldoet in deze aan alle verwachtingen.”

Onno Knaack

Partner, Parere management partners:

De training Door-zien en Trefzeker Handelen heb ik als zeer leerzaam en interessant ervaren.

Voor mijn werk als psycholoog kan ik de praktische toepasbaarheid van deze training erg waarderen. Mooi vind ik het om te zien hoe je aan de hand van deze methodiek naar kwaliteiten, valkuilen en behoeften van mensen kunt kijken en daarmee weg blijft uit het oordeel.

Herman Ilgen heb ik leren kennen als een heel enthousiaste en bevlogen trainer die dankzij vele jaren ervaring met dit concept, de methodiek helder en met concrete praktijk voorbeelden duidelijk kan overbrengen.

Voor mij was het volgen van deze training een erg mooie kennismaking wat zorgde voor nieuwsgierigheid naar invloed van dit concept, vooral in de interactie.

Sara Makkenze

Universitair Docent faculteit Sociale Wetenschappen, Universiteit Leiden: